Protejarea retelei de canalizare

Avand in vedere ca sistemul de canalizare din orasul Popesti-Leordeni este unitar, in sensul ca atat apele uzate menajere, cat si cele pluviale se aduna in aceeasi conducta, va rugam sa aveti grija cu obiectele si articolele pe care le aruncati in canalizare, intrucat acestea afecteaza functionarea in conditii optime a serviciului.
Astfel, NU aruncati in vasul de WC resturi alimentare, deseuri solide, odorizante, jucarii, carpe, vata medicinala sau produse de igiena intima, mortar de ipsos sau de ciment.
Caminele de racord si de vizitare au rolul de a asigura intretinerea retelei. NU aruncati in ele pietre, moloz sau alte deseuri si NUacoperiti capacele acestora.
O problema destul de importanta o constituie sustragerea capacelor de camine a caror inlocuire contribuie la cresterea cheltuielilor de exploatare. Daca observati un camin spart sau care lipseste, inlaturati pericolul de accidentare ingradindu-l sau semnalizandu-l si anuntati imediat S.C. Vital Blueaqua S.R.L. la numarul 021/361.43.91.
Nu uitati ca apele uzate evacuate de dumneavoastra in reteaua de canalizare trec intai printr-o Statie de Pompare de unde ajung, in final, la statia de epurare unde sunt tratate in mod corespunzator.
Putem a proteja reteaua de canalizare si mediul inconjurator urmand reguli simple:
Cel mai mare dusman al conductelor interioare de canalizare menajera sunt carpele, vata medicinala si produsdele de igiena intima.
In cazul retelelor exterioare de canalizare, principiile de baza sunt aceleasi:
In cursul desfundarii conductelor, depunerile cele mai frecvente sunt grasimile solidificate, detergentii, bucatile de lemn, carpele, pungile si flacoanele din material plastic, caramizile, pietrele, nisipul, namolul si resturile alimentare. Caminele de racord si de vizitare sunt menite sa asigure inspectia si intretinerea retelei. Niciodata nu aruncati in ele pietre, moloz sau alte deseuri!
Produsele cosmetice si de igiena personala trebuie sa ajunga la gunoi, nu pe strada, sub scara blocului ori in canalizare.
Resturile menajere nu trebuie aruncate prin scurgerea de la chiuveta, ci la gunoi, in saci menajeri.
Nerespectarea acetor reguli minime conduce la colmatarea retelei de canalizare si a Statiei de Pompare, fapt ce genereaza costuri suplimentare cu exploatarea retelei.
Continutul foselor septice trebuie preluat de firme specializate care au incheiate cu S.C. Vital Blueaqua S.R.L. acorduri de preluare si deversare in locuri speciale.
Nu blocati accesul la gurile de scurgere si caminele de vizitare cu autoturismele proprietate personala sau cu alte obiecte. In timpul unei ploi abundente, o masina parcata in dreptul gurilor de scurgere blocheaza scurgerea apei si poate provoca inundarea zonei.
Iarna, cand curatati locul de parcare si trotuarul din fata imobilului dumneavoastra, nu depozitati zapada pe gura de scurgere, iar daca constatati ca o gura de scurgere este astupata contactati institutiile abilitate in intretinerea curateniei in oras.
VITAL BLUEAQUA S.R.L.
Sediu social: Loc. Varteju, Oras Magurele,
Str. Chirca nr. 78, Jud. Ilfov,
Nr. O.N.R.C./an: J23/3048/2010,
C.I.F.: RO11185524
Telefon: +4021-361.43.91
VITAL BLUEAQUA S.R.L. – SUCURSALA POPESTI – LEORDENI 
Sediu: Oras Popesti Leordeni,
Str. Garian Alexandru nr. 6, Jud. Ilfov,
Nr.O.N.R.C./an: J23/632/2003,
C.I.F.: RO15365471,
C.S.S.V.: 582.937,74 RON,
Tel: +4021-361.43.91